Doporučený postup:
- Ošetrenie ovocia a zeleniny:
Ošetrenie čerstvej, mrazenej, konzervovanej zeleniny, ovocia, vstupných surovín. - Náhrada octu.
- Konzervácia:
Polokonzervy, šunky
Ošetrenie čerstvej melanže a ostatných čerstvých vaječných hmôt
Predĺženie trvanlivosti rybích polokonzerv a plokonzerv z rybieho mliečia a ikier. - Želírujúce látky.
- Predĺženie trvanlivosti lahôdkarských šalátov, pomazánok, majonéz, aspikov.
- Ošetrenie hotových výrobkov:
Pečené výrobky, mäso
Tepelne neopracované mäsové výrobky a mäsové polotovary.
Pražené výrobky zemiakové, vaječné. - Ošetrenie nepriepustných obalov, čriev pred narážaním.
- Úprava chuti a pH.
- Predĺženie trvanlivosti cukrárskych a lahôdkarských výrobkov, plniek, krémov, cesta, chleba, omáčok.
- Zlepšenie – predĺženie vzhľadu výrobkov.
- Bezoplachová sanitácia, dekontaminácia stien, podláh, strojov.